Evcil Hayvan ile Uçak Yolculuğu Nasıl Yapılır?
Eğer bir evcil hayvan ile uçak yolculuğu yapmayı planlıyorsanız, güvenli ve problemsiz bir seyahat için aşağıdaki tavsiyelerden yararlanabilirsiniz:
Köpeğinizi uçuştan önce gürültülü ortamlara hazırlayın. Bu sayede havaalanında ve uçuş esnasında duyacağı yüksek seslerden daha az rahatsız olur.
Evcil hayvanınıza kısa sürecek uçuşlardan önce mama vermeyin. Ancak çok uzun uçuşlarda, uçuştan 4 saat önce yemek ve içecek verebilirsiniz. Aynı şekilde uzun uçuşlarda ve veteriner hekiminizin özellikle beslenmesini gerekli gördüğü durumlarda beslenme bilgilerini ve besin maddelerini kabin ekibine verdiğiniz takdirde birçok havayolu şirketi bu imkanı sağlıyor. Bu amaçla köpeğinizin taşıma kabininin kapısına, kapıyı açmadan dışarıdan yiyecek ve içecek verilmesini sağlayacak şekilde su ve mama kabı yerleştirip sabitleyin. Seyahatin normalden uzun sürebileceğini ve gecikmeler olabileceğini hesaba katarak köpeğiniz için yedek besin ve suyu da yanınızda bulundurun.
Taşıma çantasının emniyetli bir şekilde kapatılabildiğinden emin olun. Gerekli veya acil durumlarda köpeğinizin dışarı çıkmasını zorlaştırmamak için anahtarlı kilitlerle kilitlemeyin.
Taşıma kabininin üstüne mutlaka “canlı hayvan” ve uluslararası uçuşlarda da “live animal” etiketini, görünür bir şekilde üst ve yan taraflara yapıştırın.
Sıcak havalarda sabah erken ve akşam geç saat uçuşları tercih edin. Mümkünse aktarma yapmayan direkt uçuşlarla seyahat edin.
Seyahatten önce mutlaka havayollarını arayıp evcil hayvanla seyahat edeceğinizi bildirin. Kurallarını öğrenip yerine getirin.
Seyahatten önce evcil hayvanınızı yürütüp egzersiz yaptırın.
Uçuğa binince kabin görevlisine köpeğinizle birlikte seyahat ettiğinizi hatırlatın ve bu durumdan pilotu da haberdar etmesini isteyin.
uçakta evcil hayvan taşıma anadolujet
uçakta evcil hayvan taşıma kuralları
atlasjet evcil hayvan
canlı hayvan taşıma fiyatları
uçakta evcil hayvan taşıma sunexpress
pegasus canlı hayvan ücret
evcil hayvan kargo