Canlı hayvan taşımacılığı
Canlı Hayvan Taşımacılığı Özel Eğitim Gerektiren Bir Hizmettir
Canlı Hayvan Taşımacılığı gibi Özel kargo taşıyıcılarından bir tanesi ,
“Tüm personelimiz bağımsız eğitimciler ve Veterinerlik Makamları tarafından derin bir eğitim alıyor” dedi ve çalışanlarının birçoğunun daha önceki işlerinde hayvancılıkla uğraştıklarını, hayvan yetiştiricisi olduklarını belirtti.
“Havayoluyla taşınan hayvan çeşitliliği nedeniyle, taşımacılığın uzmanlık gerektiren bir alanı olduğu için, yer hizmetleri ekibimizin gereklilikler konusunda bilgili olmasını sağlıyoruz”
“IATA kurallarına uygun olarak, rezervasyonun herhangi bir yönünde yer alan tüm personelin IATA’nın LAR sertifikasına sahip olması gerekmektedir.”
“Bu, tüm personelimizin, IATA‘nın üç günlük eğitim kursuna katılmış ve başarıyla geçmiş olduğunu ve işin bu alanında çalışmak için uygun beceri ve anlayışla donatılmış olmalarını sağladığı anlamına geliyor. Ayrıca uzmanlarla çalışıyoruz. Örneğin atları ele alalım. Atın özel gereksinimini karşılayabilmemiz için eğitmenleri ve sahipleri ile birlikte çalışıyoruz. İşin bu alanındaki başarı, sahiplerinin istediği kişisel dokunuşları eklemekle oluyor “
Canlı Hayvan Taşımacılığı Güvenlik önlemleri Nelerdir?
Taşıyıcıların bazıları, yükleme ve boşaltma sırasında ve tabii ki uçuş sırasında hayvanların konfor ve güvenliğini sağlamak için ata özel bölme ve kafesler de dahil olmak üzere özel bölümler tedarik etmektedir. Bağlantılı istasyonlarının çoğunda özel yer hizmetleri olanakları da mevcuttur.
“Canlı hayvanların güvenle taşınması konusundaki kanıtlanmış uzmanlığımız bir yana, müşterilerin uçak kargoyu seçmelerinin bir başka önemli nedeni, modern uçak filolarının kalitesi ve kabiliyetidir.”
“En yeni nesil uçaklarla, +4 ila + 29 ° C aralığında ayrı ortamlar yaratmamıza olanak tanıyan, bağımsız olarak kontrol edilen, dört sıcaklık bölgesi sunuyoruz. Bu, taşıdığımız canlı hayvanlar için uçakta en rahat sıcaklığı yaratmayı sağlamamıza yardımcı oluyor “
Canlı Hayvan Taşımacılığı Taşıma özellikleri nelerdir?
Hayvanlar genellikle ticari havayollarıyla, canlı hayvan taşımacılığı için dünya çapında standart olan, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ‘nin Canlı Hayvanlar Yönetmeliği (LAR) uyarınca, paletler ve sandıklarda taşınır.
“Canlı hayvan taşımacılığı için ” canlı hayvan taşımacılığı uzmanları tarafından verilen özel bir hizmetimiz var. Yetiştirme programları, koruma projeleri, spor ve eğlence etkinlikleri gibi çok çeşitli canlı hayvan taşıma işlerinde 10 yıllık deneyimimiz var. Sağladığımız tüm hizmetler, IATA‘nın AVI canlı hayvanlar yönetmeliklerine tam olarak uygundur ve özel danışmanlarımız, ihtiyaç duydukları yardım ve desteği sağlamak ve ulaştırma süreci ile ilgili her türlü soruyu cevaplamak için her müşteriyle irtibat halinde bulunurlar.
“Bütün canlı hayvan rezervasyonlarına ve yükleme işlemlerine en üst düzeyde önem verilmektedir. Bu, mümkün olan en kısa transit süresiyle, hem yerde hem de havada hayvanların rahatını mümkün olduğunca koruyarak, hayvanların zamanında ve rahat ulaşmasını sağlamayı amaçlamaktadır.”
“Aynı zamanda, yerel havalimanı yetkilileri ve yer hizmeti sağlayıcı ortaklarımızla da yakın işbirliği içinde çalıştığımızdan, sorunsuz bir taşıma süreci için her birini haberdar ederiz ”
“Hayvanların kafeslerde ve depoda geçirdikleri süreyi azaltmak için uçuştan sadece birkaç saat önce teslim edilmesini ve varış noktasına ulaştıklarında da her şeyin hazır olmasını ve böylece hızlı bir şekilde çıkmalarını sağlıyoruz. Tıpkı birinci sınıf uçmak gibi. “
Canlı hayvanların güvenli bir şekilde taşınmasının sağlanması için düzgün ve uygun kafeslerin anahtar olduğunu söylüyoruz. Hayvanların, mürettebatın ve uçakların güvenliği için kafesler her zaman sağlam, iyi havalan-dırılmış, sızdırmaz ve kaçışa karşı dayanıklı olmalı.
“Ancak, aynı kafesler tüm türler için kullanılamaz: bazı hayvanlar tek taşınmalı bazıları gruplar halinde nakledilmelidir. Hayvanlar aynı kafeste gruplar halinde nakledildiğinde, yalnızca aynı türde, cinsiyette, büyüklükte ve ağırlığa sahip hayvanların birlikte yüklenmesine özen gösterilmelidir. Ayrıca, kafeslerin aşırı yüklenmemesini sağlamak da önemlidir, bu da hayvanların hava akışını azaltabilir ve ayrıca kafeslerin türbülansa, kalkışa ve inişe dayanma yeteneğini de etkileyebilir ”
“Uçaklarda kafeslerin nereye yüklendiği de çok önemli: örneğin av ve avcı hayvanların kafeslerini yan yana koymuyoruz, cinsel olarak olgunlaşmış erkek ve dişi hayvanları birbirine yakın yerleştirmiyoruz. Ayrıca, hayvanların uçaktaki zamanını en aza indirgemek için, en son yükleyip ilk olarak indirilmelerini sağlamaya çalışıyoruz “
Canlı Hayvanların korunması
Birçok havayolu av turları ve nesli tükenmekte olan türlerin taşınmasını yasaklamak için dünyanın dört bir yanında taşımacılık için kabul edilemeyen gönderileri tanımlayan sıkı bir etik kargo politikası benimsiyor.
Havayolları, uçaklarında taşıdıkları konusunda çok temkinli. Uçaktaki yasak hayvanların listesi: köpekler (agresif savaşan cins), 5 yaşın altındaki filler, domuzlar, zehirli yılanlar (sadece hayvanat bahçesi transferi) ve primatlar (hayvanat bahçesi transferi).
Havayolu aynı zamanda, gergedanlar, filler, leoparlar ve aslanlar da dahil olmak üzere CITES I hayvanları taşımıyor.
Havayolları IATA’nın hayvan taşıma ve kabulüne ilişkin yönetmeliklerine uymaktadır. Bu kurallar, kafes şartları, ilaçlar, devlet kuralları ve sürecin diğer birçok alanıyla ilgili rehberlik içerir.
Havayolu, ayrıca, nesli tükenmek üzere olan türlerin ve hayvan refahının CITES kapsamında koruma yönetmelik-lerine uymaktadır. Bilimsel araştırmalarda kullanılması amaçlanan canlı hayvanları kabul etmez. 2015 yılında havayolu şirketi hayvanların avlanması sonucu taşınmasını da kabul etmeme kararı aldı.
Havayolu ile evcil hayvan veya canlı hayvan taşımacılığı hakkında bilgi almak için 0542 2362361 nolu telefondan bizlere ulaşabilir veya detaylar ve sınırlamalar ile ilgili info@ucakkargo.gen.tr e-posta adresinden destek talebinde bulunabilirsiniz.