Fildişi Sahili Kargo
Fildişi Sahili Kargo Hakkında Her Şey 0 554 173 0000
Fildişi Sahili Kargo, Türkiye Fildişi Sahili veya Fildişi Sahili Türkiye arası uçak kargo ve uçak kargo gönderileri konusunda uzmanlaşmış ekibimiz tarafında yürütülmektedir. Fildişi Sahili Uçak Kargo ;güvenli, hızlı ve en uygun fiyatlara taşımaktadır. 30 yıllık Fildişi Sahili hava kargo tecrübemizle hizmetinizdeyiz. Fildişi Sahili Kargo fiyatları ve hava kargo servislerimizi mutlaka sorun.
Fildişi Sahili Kargo ile her türlü kargoyu hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırmaktayız. Fildişi Sahili Kargo fiyatları talep ve kapasite yoğunluğu sebebiyle avantajlıdır.
Fildişi Sahili Kargo Firmaları
Fildişi Sahili Kargo Firmaları ; Fildişi Sahili THY Kargo en iyi seçenek olmakla beraber, yolcu yoğunluğundan kargo kabulu şu sıralarda yapmamaktadır. Geriye aktarmalı servisler kalıyor. Lufthansa Kargo , Air France kargo , Emirates ve Middle East Kargo pazardaki diğer büyük oyunculardır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan en rekabetçi fiyatları Middle East Kargo vermektedir. Haftanın dört günü Beyrut aktarma noktasından Abidjan Havalimanı’na uçuş vardır.
Fildişi Sahili Kargo göndermek üç şekilde olmaktadır.
- Proforma ile çıkış : Yani fatura gerektirmez , 150 kilogram ağırlık ve 7500 avro değere kadar gümrük gerektirmeden çıkış yapılabilir. Transit süre 1-2 gündür. Küçük ve acil kargolar için önerilir.
- ETGB ile çıkış : Yani firma olarak fatura ve diğer evraklarınızı hazırlayıp elektronik ortamda kargonuzu ihracat olarak ücretsiz kaydediyoruz. Gümrük gerektirmeden ihracat yapmış olursunuz. Konşimento bazında 150 kilogram ağırlık ve 7500 avro değere kadar gümrük gerektirmeden çıkış yapılabilir.
- İhracat ile çıkış : Yani ihraç kayıtlı bir firmanın gümrük yaparak kargolarını Almanya’ya göndermesidir. Almanya’ya yapılan ihracatlarda da resmi fatura, çeki listesinin yanı sıra Menşee , EUR1 veya ATR evrağı düzenlemek Alman gümrüğünde kolaylık sağlamaktadır. Büyük ve hassas gönderiler için önerilir.
Fildişi Sahili Uçak Kargo hakkında bilgi almak için 0 554 173 0000 nolu telefondan bizlere ulaşabilir veya kargo detaylarınız ile birlikte (tonaj, ölçüler, mal cinsi vs.) info@ucakkargo.gen.tr e-posta adresinden fiyat talebinde bulunabilirsiniz
Size Yardımcı Olmamızı Kolaylaştıracak Kargo Detayları
• Nereden / Nereye ( hangi şehirden hangi şehire )
• Ağırlık ( kaç kap kaç kilo. Parça başı 150 kilogramı geçen kargoların bilgisi verilmelidir.)
• Ölçüler ( en , boy , yükseklik olarak.. Ölçüler önemlidir. Uçaklar dar gövde olduğu zaman 120 x 120 x 80 cm maksimum kapı ölçüsüdür.)
• Malın Cinsi ( taşınacak kargonun muhteviyatı . tehlikeli madde olup olmadığı , özel bir hizmet gerektirip gerektirmediği. Özel kargo taşımacılığı için ihracat / hava kargo önerilir)
• Kargonun Hazır Olacağı Tarih
• Gıda taşınacaksa, gıda sertifikası
• Kimyasal taşınacaksa MSDS
Fildişi Sahili Kargo İthalatta Sevk Öncesi İnceleme Uygulaması
Fildişi Sahili Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda 16 Nisan 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İthalatta Sevk Öncesi İnceleme Uygulaması başlatılmıştır. FOB miktarı 1.000.000 CFA (yaklaşık 1.500 EUR)’dan fazla olan tüm ürünler uygulama kapsamında olup, altın ve değerli metaller, değerli taşlar, petrol ve madencilik faaliyetleri için mal ve ekipman ithalatı, canlı hayvanlar, balık, et, sebze ve taze meyveler, bitkiler ve çiçekler, ham veya kısmen rafine edilmiş petrol, ticari numuneler, ikinci el araçlar, sanat eserleri, sinematografik filmler, gazeteler, damgalı kağıtlar ve çek defterleri, pasaportlar, şahsi eşyalar ve ordu ve polis teşkilatına ulaştırılan patlayıcı ve silahlar ise uygulamadan muaf ürünlerdir.
Alınan karar kapsamında Uygunluk Sertifikası temin etme yükümlülüğü Fildişi Sahili’ne ihracat yapacak olan firmalara ait olup, ihracatçı ülkenin dahil olduğu güzergaha göre, bildirilen FOB bedelinin %0,30 ila %0,45’i arasında değişen oranlarda ücretlendirmeler ihracatçıya yansıtılacaktır.
Ticaret Bakanlığı tarafından ilgili sertifikanın temin edilmesi için 4 adet yetkilendirilmiş hizmet sağlayıcı belirlenmiş olup; bunlar, Bureau Veritas, COTECNA Inspection, INTERTEK, International ve Societe Generale de Surveillance (SGS)’dir.
Ayrıca Uygunluk Sertifikası olmadan Fildişi Sahili’ne ihraç edilen mallar için CIF değerinin % 50’si oranında ithalatçı firmalar cezaya tabi tutulacak olup, ilgili ürünler ise imha edilecektir.
Türkiye’den ihracat yapacak olan firmalar kendi bölgelerindeki ilgili şirket ofisleri (Bureau Veritas, Cotecna, Intertek, SGS) ile temasa geçerek Başvuru Kılavuzu ve Talep Formunu temin ederek süreci başlatabilirler.
Uygunluk Sertifikası Süreci :
Fildişi Sahili gümrük kapılarından geçerken gerekli olan Certificat de Conformite evrakı için aşamalar aşağıdaki şekilde özetlenmiştir.
COC (certificate of conformity) evrağı sevkiyat tarihi 16 Nisan 2018 tarihi itibarı ile istenilecektir.
Fildişi Sahili İthalat İşlemi evrakları
• Proforma fatura (varsa ticari fatura), RFC (request for certificate) ihracatçı tarafından kaşeli-imzalı şekilde iletilmelidir.
• Mevcut olan ürün sertifikaları (TSE, VDE vb.), test raporları, analiz sertifikaları ve kalite sertifikaları (ISO 9001 vb.) iletilmelidir. Standartlar belirtilen normlara uygun olmalıdır: ISO, IEC, EN ECE or CODEX Alimentarius standards
• BV ofisi, ihracatın yapıldığı ülkenin şartlarına istinaden sağlanmış olan dokümanların kontrollerini gerçekleştirir. Eğer dokümanlar yeterli değilse numune alımı gerçekleştirilebilir ve sonrasında laboratuvarda test edilebilir.
Süreç;
• Doküman kontrolü sonrasında, Bureau Veritas gözetmeni tarafından saha gözetimi gerçekleştirilir. Ürünlerin, sağlanmış olan dokümanlara (test raporu, fatura) ve standartlara uygunluğu kontrol edilir. Ürün markalamaları Fransızca olmalıdır.
• Evrak kontrolü ve gözetim sonucunun olumlu olmasına istinaden final fatura kontrol edilerek COC (certificate of conformity) hazırlanır. COC Ürünler karşı gümrükten çekilirken yetkililer tarafından talep edilir.
• Varış gümrüğünde, yetkililer tarafından sertifikanın orijinalliği, sertifikadaki ürünler ile tırdaki ürünlerin eşleştirilmesi gerçekleştirilir.
• Ücretlendirme sertifika başına yapılmaktadır. Ticari faturanın FOB tutarının binde 4,5’i, + KDV ya da minimum 300 EUR + KDV olarak faturalandırılmaktadır.
Ürün Standartları ile İlgili Uygulamalar
Genel olarak mal ve hizmet ithalatı serbesttir. Ürünlerin büyük bir kısmı için kota veya ithalat lisans belgesi gerekmemektedir. Ancak bazı tekstil ürünlerinde Ticaret Bakanlığı’nın Dış Ticaret Müdürlüğü’nden; petrol ürünleri için Enerji ve Madencilik Bakanlığı’ndan; canlı hayvan ve bazı hayvansal ürünler için Tarım Bakanlığı’ndan izin gerekmektedir.
Fildişi Sahili’nde standartları ilgili CODINORM kurumu faaliyet göstermektedir.
Detaylı bilgi içi: http://www.codinorm.org/
Etiketleme
Genel olarak ürünler üzerinde şu bilgiler Fransızca olarak yazılı olmalıdır:
1. Menşe ülke,
2. Gün, ay ve yıl ile belirtilen ürün üretim tarihi, (GG / AA / YY)
3. Üretim tarihi gibi aynı tarzda yazılmış son kullanım tarihi,
4. İçerik